vineri, 16 martie 2012

Brasişti, atenţie la cum înotaţi!


Federaţia Română de Nataţie a făcut, în urmă cu câteva zile, precizări privind procedeul BRAS. Şi asta din cauză că în România, se mai practică şi înotul pe lângă ... reguli. Aşadar, iată ce spune Federaţia, citând regulamentul FINA 2012, atenţionând astfel atât antrenorii, cât şi sportivii:

„Având în vedere că unele Federaţii dau o intrepretare greşită momentului în care este permisă o bătaie de picioare fluture, în procedeul BRAS, la start şi la fiecare întoarcere, vă rugăm să luaţi la cunoştiinţă interpretarea CORECTĂ a articolelor SW 7.1 şi SW 7.2 din Regulamentul FINA:

SW 7.1. După start şi după fiecare întoarcere, înotătorul poate să efectueze o tracţiune completă de braţe spre înapoi, înspre picioare, timp în care el (înotătorul) poate fi scunfundat complet sub apă. Este permisă o singură bătaie de picioare fluture în timpul primei tracţiuni de braţe, urmat de o bătaie de picioare bras.

Interpretarea corecta:

Prima tracţiune de braţe începe în momentul îndepărtării palmelor.

SW 7.2. Începând cu prima tracţiune de braţe după start şi după fiecare întoarcere, corpul înotătorului trebuie să se afle pe piept. Nu este permisă răsucirea sa pe spate în niciun moment. De la start şi pe toată durata cursei, un ciclu complet de mişcare bras este alcătuit dintr-o tracţiune de braţe, urmată de o bătaie de picioare, în această ordine. Toate mişcările braţelor vor fi simultane şi în acelaşi plan orizontal, fără alte mişcări alternative.

Interpretarea corecta:

O pauză, după depărtarea palmelor, nu se considerată ca violare a regulamentului.“

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu